Voor kopers

Mijn-Veiling maakt de markt eerlijker en transparanter. Er is geen sprake van bieden met een gesloten enveloppe. Nadat je bent overboden heb je de mogelijkheid om nogmaals een bod uit te brengen.  Via ons platform krijg je als koper een eerlijke kans.

Bezichtigen

Het kan zijn dat de verkoper de bezichtiging zelf doet, zij kennen de woning dan ook als geen ander. In sommige gevallen treft u een makelaar van Mijn-Veiling.

Wil je een bezichtiging inplannen? Dan dien je eerst als koper een account aan te maken waarna je toegang krijgt tot de online agenda via de website.

Alle documenten welke je als koper nodig hebt kan je via de site raadplegen. Elke woning wordt zo compleet mogelijk gepubliceerd.

Bieden

Heb je de woning bezichtigd en wil je een bod uitbrengen?  Met ons online biedplatform geven we je de mogelijkheid te bieden in een transparant proces. Je moet jezelf voor het bieden eerst registreren.   Bij het invullen van je bod geef je aan onder welke voorwaarden je het bod doet. Bijvoorbeeld een voorbehoud van financiering en/of eventueel een bouwkundige keuring. Je krijgt automatisch een email als je wordt overboden. Zodra je bent overboden krijg je de mogelijkheid om je bod te herzien.

Let op! Bieden kan tot de aangegeven biedtermijn. Wordt er in het laatste half uur nog een bod uitgebracht, dan wordt het biedproces met een half uur verlengd. 

Weetje; ons biedplatform sluit niet eerder dan de aangegeven termijn. Na het sluiten van de veiling, streven wij er naar zo snel mogelijk om alle kandidaten op de hoogte te stellen. Dit doen wij door contact op te nemen met de hoogste bieder(s), het bod te verifiëren en dit voor te leggen aan verkoper.

Gunfactor

De verkoper kiest na afloop van de termijn welk bod het beste bij hem past. Het kan dus voorkomen dat het hoogste bod niet het beste bod is. Koper kan ervoor kiezen om het op één (of twee) na hoogste bod te kiezen als dit bijvoorbeeld een bod betreft met betere voorwaarden.

Fee biedplatform

De uiteindelijke koper betaalt een veiling-fee gekoppeld aan het bieden. Dit bedrag komt bovenop het bod en vormt bij elkaar de koopsom. Deze kun je daardoor meenemen in jouw financiering. De hoogte van de fee bedraagt € 1.999,--.